Estetprofilen

Estetprofil för åk 8 och 9 Arbetet sker i projektform där det gemensamma målet är en musikteater med föreställningar i maj. Eleverna väljer arbetsgrupp inom Estetprofilen. Inom varje arbetsgrupp kommer en elev att vara gruppledare. Dessa utgör en ledningsgrupp som träffas regelbundet med Veronica och har extra ansvar för att driva projektet framåt. På vårterminen när det börjar närma sig föreställning och genrep så hjälps vi alla åt med det som behövs för att ro föreställningen i land.

I början av höstterminen kommer vi göra en rundvandring på Uppsala stadsteater där vi får se de olika verksamheterna bakom scenen, t. ex. smink, mask, kostym m. m.  

Lärare/ledare:  Veronica Östman - projektansvarig, Josefin Westman – musik, Anna Widing - manus och skådespelarträning, AnceVaivade - dans och koreografi. 

ARBETSGRUPPER  

  1.  Manus / Skådespelare  

Skriva manuset tillsammans utifrån ett tema. Göra dramaövningar. Fördela rollerna och öva på scenerna.  

  1. Musik  

Bestämma låtar som passar till manuset. Det kan vara musik som skapar stämning eller som har en passande text. Vill man skapa en egen låt så är det fritt fram! Öva tillsammans och enskilt på sång och spel. Framföra musiken under föreställningen.  

  1. Dans / akrobatik  

Öva dansteknik och styrka/smidighet.  Göra koreografier som passar till manuset. Framföra danserna på föreställningen.  

  1. PR / Fixar-grupp 

Denna grupp kommer att ha varierande arbetsuppgifter beroende var vi är i processen, bl. a:  

Skaffa sponsorer/Marknadsföring: Skapa reklam (affischer, Facebook), programblad, biljetter samt kontakta pressen8UNT, radio). 

Scenografi: göra kulisser mm.  Skaffa och skapa rekvisita. Skaffa och skapa kostym, mask och smink – det som behövs till föreställningen. 

Ansvara för ljud & ljus(roddare) på föreställningen samt vara scenarbetare(få fram rätt rekvisita i de olika scenerna). 

 

23 augusti 2018